Implantul dentar doare? Este o intrebare pe care ne-o adreseaza foarte des multi pacienti. Interventia in timpul careia se insereaza implantul dentar se desfasoara sub anestezie locala, de aceea pe intreg parcursul interventiei pacientul este constient de absolut tot ceea ce se intampla, dar nu simte nici un fel de durere.

Implantul dentar este asociat cu durerea doar de catre persoanele care nu au avut nici o astfel de interventie. In urma interventiei chirurgicale de inserare a implanturilor in clinica noastra, absolut toti pacientii au declarat ca totul a decurs mult mai usor si mai rapid decat s-au asteptat.

Disconfortul aparut dupa ce trece anestezia poate va fi evitat doar urmand cu strictete indicatiile medicului si medicamentatia prescrisa. Ceea ce trebuie respectat ulterior de catre pacient este la indemana oricui si consta in evitarea consumului de lactate si branzeturi timp de 3 zile, a alimentelor dure sau fierbinti, a condimentelor si a sucurilor acidulate precum si evitarea fumatului. Pacientul isi poate relua activitatile zilnice obisnuite, exceptie facand cele care necesita efort fizic.

 

O igiena deosebita trebuie sa o aiba firele de sutura care trebuie mentinute timp de 11 zile. Pentru a evita infectarea zonei de sub firele de sutura se aplica un gel dezinfectant. Exista persoane care considera ca daca nu apare durerea nu trebuie urmat nici un tratament, lucru total gresit. Tratamentul prescris de catre medic trebuie administrat chiar daca nu exista nici cea mai mica durere.