Ca si medicul pediatru, medicul stomatolog trebuie sa faca parte periodic din viata copiilor dumneavoastra. Din pacate, sunt foarte putini parinti care ii aduc pe copii periodic la stomatolog, cei mai multi o fac abia cand sesizeaza aparitia unei carii sau, mai grav, a durerii dentare datorate cariilor deja avansate. Atunci cand copilul a facut cunostinta cu durerea dentara, apare teama de stomatolog, deoarece cel mic va face automat asocierea intre durere si vizita la stomatolog. Vizitele regulate protejeaza sanatatea orala a copiilor si ii scutesc pe acestia de aparitia complicatiilor ulterioare si implicit a durerii.

Indiferent daca avem de a face cu prescolari, scolari sau adolescenti recomandam controlul stomatologic de doua ori pe an.

Pregatirea psihologica a copiilor inainte de vizita la stomatolog este foarte importanta. Vizionarea de filmulete special create pentru copii, sau de benzi desenate este foarte benefica pentru a-si forma o idee referitor la ceea ce urmeaza sa li se intample.

Copiilor trebuie sa li se faca cunoscut faptul ca absolut toata lumea merge la stomatolog, inclusiv eroii lor, iar in urma vizitelor la stomatolog, dintisorii lor vor arata precum cei ai personajelor preferate.

Suntem atenti cu copiii si ii incurajam sa ne explice in detaliu toate temerile lor cu scopul de a-i ajuta sa le depaseasca. Nu vom folosi niciodata forta si vom lucra cu copiii doar cu rabdare si blandete. La fiecare control de rutina verificam felul in care dintisorii copiilor dumneavoastra cresc, nivelul de igiena, vom depista eventualele carii, vom verifica sanatatea gingiilor si vom recomanda aparat dentar acolo unde este cazul.

Neglijarea danturii copiilor poate duce dincolo de caria dentara la malpozitie, malocluzie si chiar la pierderea precoce a danturii, de aceea stim sa castigam increderea copiilor pentru a-i ajuta sa aiba un zambet sanatos.