Toate interventiile chirurgicale in cadrul carora are loc inserarea implanturilor se efectueaza doar sub administrarea de antibiotice, evitand astfel aparitia de infectii ulterioare.

In timpul interventiei pacientului i se administreaza anestezic in zona inserarii implantului pentru ca acesta sa nu simta nici un fel de durere si sa ramana constient pe intreg parcursul interventiei.

Dupa instalarea anesteziei interventia incepe cu efectuarea unei incizii la nivelul gingiei pentru decolarea osului. In interiorul osului se realizeaza un orificiu suficient de adanc si de gros astfel incat sa poata sa sustina implantul dentar. Implantul dentar este introdus in orificiul respectiv, iar deasupra implantului se monteaza un capacel de vindecare.

La final se inchide incizia gingivala si se efectueaza o sutura.

Timpul inserarii unui implant dentar este destul de scurt pentru pacient, fiind chiar mai scurt decat cel necesar efectuarii unei extractii dentare.

Dupa interventie trebuie respectate regulile de igiena dentara impuse de un astfel de act chirurgical.

Igiena reprezinta cel mai important si mai decisiv factor in viata unui implant. Pentru ca este un corp strain inserat, gingia nu se lipeste perfect de acesta, astfel putand exista retentie de bacterii in jurul lui. Astfel se pot produce infectii locale la nivelul gingiei si osului, care pot duce ulterior la pierderea implantului. Pastrarea igienei locale este suficienta pentru purtarea implantului timp de multi ani.

Recuperarea pacientului este una rapida si poate consta cel mult in aparitia unei umflaturi locale, foarte normale din punct de vedere medical si nu scoate pacientul din functionalitatea sa zilnica.

Exista la ora actuala pe piata o multitudine de implanturi dentare, pretul acestora fiind reflectat in calitatea lor. Clinica nostra utilizeaza doar implanturi de o calitate foarte buna, deoarece punem mare pret pe sanatatea pacientului. Un implant de o prosta calitate reprezinta un mare risc pentru pacient, de aceea, utilizand doar implanturi de calitate superioara pana la ora actuala nu avem decat implanturi inserate cu succes.