Ati ajuns sa va recapatati din nou increderea in aspectul dumneavoastra fizic datorita finalizarii implantului dentar.

Pentru a va bucura timp indelungat de acest beneficiu trebuie sa respectati cateva reguli de baza:

Periajul se efectueaza de doua ori pe zi acordand o atentie speciala zonei implantului, pentru a indeparta cat mai bine placa bacteriana acumulata in acea zona.

Directia aplicarii periajului este dinspre gingie spre dinte, deoarece o gingie care se lipeste de suprafata dintelui nu mai permite patrunderea de bacterii la baza dintelui.

Pentru zonele in care periuta de dinti nu poate patrunde cu usurinta exista periutele interdentare care asigura o curatare extrem de eficienta.

Pentru zonele in care nici periutele interdentare nu patrund, datorita spatiului insuficient se recomanda utilizarea atei dentare cre indeparteaza cu usurinta resturile alimentare si impiedica patrunderea bacteriilor.

Persoanelor care au implanturi dentare sau lucrari protetice in general, le este recomandata utilizarea dusului bucal. Acesta este foarte usor de utilizat si ajuta pacientii foarte mult la mentinerea unei stari de igiena corespunzatoare la nivelul aparatului dento-maxilar. Dupa cateva utilizari pacientul nu va mai putea sa se lipsesca de igiena de inalta calitate oferita de catre dusul bucal.

Exista pacienti care datorita confortului pe care implatul dentar il ofera nu mai trec pe la cabinetul stomatologic la controlul periodic, lucru total gresit, deoarece controalele regulate la 4, maxim 6 luni de la inserarea implanturilor duc la prelungirea vietii implanturilor.

Detartrajul este recomandat in mod normal sa fie efectuat de doua ori pe an. In cazul pacientilor cu implanturi dentare acesta trebuie efectuat mai des, la efectuarea lui fiind necesare niste anse speciale din teflon.