Uniturile dentare

Pentru a oferi atat calitate, cat si confort si siguranta pacientilor, cabinetele noastre sunt utilate cu unituri dentare de ultima generatie Anthos, apartinand cunoscutului producator italian. In vederea obtinerii unei precizii maxime, piesele de mana sunt confectionate din titan, fiind ultrausoare, prevazute cu rulmenti ceramici si fibra optica, sunt silentioase, nu prezinta vibratii si dau eficienta maxima.

Pentru protectia vitalitatii dintilor se utilizeaza 8 jeturi concentrice de racire aer/apa. Fibra optica ajuta medicul sa aiba vizibilitate perfecta chiar in varful frezei.

Uniturile dentare Anthos permit reglarea temperaturii la aer, respectiv la apa pentru a evita disconfortul termic al pacientului.

Sistemul special hidraulic este conceput antiretractie pentru impiedicarea contaminarii.

 

Aparatul Piezosurgery

Piezosurgery este un aparat de ultima generatie ce foloseste microvibratiile ultrasonice de joasa frecventa pentru a taia structurile mineralizate dure, fara a leza tesutul moale. Puterea acestuia este setata in functie de densitatea osoasa. Acest lucru faciliteaza interventia chirurgicala, ii ofera o mai mare precizie si nu in ultimul rand, reduce la minim disconfortul postoperator simtit de catre pacient in urma efectuarii actului chirurgical.

In operatiile de sinus lift, prin folosirea aparatului Piezosurgery este protejata foarte bine membrana sinuzala.

In cazul implanturilor dentare aparatul permite inserarea lor in oasele maxilare inguste (splitting).

Poate fi folosit la augumentari osoase.

In cazul extractiilor dentare, traumatismele sunt reduse la minim datorita multiplelor avantaje pe care acesta le prezinta.

Avantajele utilizarii aparatului Piezosurgery sunt:

- prezinta o precizie superioara in taierea osului, fara pierdere osoasa;

- comparativ cu instrumentarul rotativ prezinta un control mai bun al piesei;

- sangerarea in camul operator este mult diminuata;

- nu este activ pe tesuturile moi (membrane, vase de sange, nervi) acestea fiind in totalitate protejate, evitand astfel aparitia complicatiilor intra si post-operatorii;

- procesul de vindecare si regenerare osoasa este accelerat datorita lipsei necrozei in zona osteotomiei;

- se elimina riscul emfizemului cutanat care poate sa apara prin folosirea instrumentarului rotativ, acesta generand un efect de spray aer-apa;

- reduce stresul traumatic;

- reduce durerea si edemul post-chirurgical.


 

Centrifuga PRF (trombocite bogate in fibrina)

In urma oricarei interventii stomatologice, organismul uman are nevoie de un timp de vindecare. Tehnologia de ultima ora utilizata de Glamour Dental Clinic, utilizeaza sangele pacientului pentru a crea membrana perfecta, 100% compatibila, necesara in multe interventii chirurgicale.

Un alt mare avantaj al acestui tip de membrana este dat de faptul ca se scurteaza perioada de vindecare cu pana la 90%, neexistand riscuri ulterioare. Plasma sangelui este bogata in trombocite, motiv pentru care acestea sunt obtinute la nivelul organismului pacientilor, cu scopul de a regenera orice tesut moale.

Membranele PRF se recomanda in timpul interventiilor chirurgicale ce necesita aditie osoasa, deoarece atunci sunt necesare perioade lungi de vindecare. In urma interventiilor cu membrane PRF implanturile pot fi inserate intr-un timp foarte scurt.

Interventiile in cadrul carora poate fi folosita membrana PRF sunt reprezentate de implanturi, sinus lift, dar si in afectiunile parodontale avand drept scop prelungirea vietii dintilor.

 

Cas-Kit Hiossen

CAS (Crestal Approach Sinus) Kit este conceput special pentru a ridica usor si in siguranta membrana sinuzala in timpul interventiei de sinus lift.

Componenta cheie a CAS Kit-ului este Cas-drill-ul. CAS-drill-ul permite ridicarea membranei sinuzale in conditii de siguranta, prezentand precizie in taiere, viteza taierii putand fi reglata. Frezele CAS Kit-ului sunt prevazute cu stoppere pentru a nu patrunde adanc incat sa lezeze membrana sinuzala. Diferenta fata de frezele obisnuite este data de geometria lor, care impinge osul faramitat spre varful activ al frezei, si de aceea, in momentul in care se perforeaza planseul sinuzal, membrana nu va fi lezata de varful frezei de osteotomie. Sistemul de ridicare al membranei este hidraulic, tot pentru a nu rani membrana.

Bone Carrier Sistem este utilizat pentru transferul si umplerea cu material osos.

Modul unic in care CAS Kit-ul a fost conceput, imbunatateste considerabil siguranta pacientului in timpul actului chirurgical, oferindu-i totodata medicului o precizie exacta.

 

Fisiodispenserul Zimmer

Este un sistem chirurgical ultraeficient si foarte versatil creat special pentru siguranta pacientului, folosit atat in implantologie, cat si in chirurgie. Acest aparat pe cat este de puternic, pe atat este de sigur. Piesa contraunghi incorporeaza un sistem de irigare unic, care este situat in interiorul instrumentului oferind o priza optima.

Fisiodispenserul este folosit pentru cele mai bune sisteme implantologice de pe piata. Liniile de irigare asigura igiena optima in timpul interventiilor.


 

Aparatul radiologioc KodaK

Pentru corectitudinea tratamentului stomatologic, Glamour Dental Clinic utilizeaza aparatul intraoral Kodak 2200 ce permite medicului obtinerea unei imagini de inalta claritate, reducand in acelasi timp expunerea la radiatii cu pana la 25% comparativ cu tehnologiile standard.

Este compact si usor de folosit, iar timpul de expunere la radiatii este extrem de scurt, structura anatomica a dintelui fiind reprodusa cu o claritate foarte buna. Rezultatul radiografiilor se obtine intr-un timp foarte scurt, de 2-3 minute. Radiografia dentara nu prezinta riscuri pentru sanatate. O problema dentara lasata netratata reprezinta un risc mult mai crescut pentru sanatatea pacientului, decat orice radiografie dentara. In viata cotidiana suntem expusi zilnic radiatiilor din surse naturale (atmosferice, cosmice, terestre), dar si din surse artificiale (telefon mobil, televizor, monitor, cuptor cu microunde, etc.). Toate acestea reprezinta o cantitate de radiatie primita cu mult mai mare decat cea primita prin intermediul uneia sau a mai multor radiografii dentare. In plus, in timpul efectuarii radiografiei pacientul este protejat impotriva radiatiilor, purtand sort de plumb pentru protejarea organelor interne si guler pentru protectia tiroidei.


 

Sterilizarea

Pentru ca sanatatea pacientului este extrem de importanta pentru noi, investim in permanenta in substante dezinfectante de cea mai buna calitate si detinem aparatura de sterilizare constand in autoclav in conformitate cu normele actuale in vigoare.

Sterilizarea completa si corecta respecta urmatoarele etape:

- presterilizare in cutii speciale;

- spalare mecanica

- impachetarea instrumentarului in folii speciale

- sterlizarea propriu-zisa in autoclav

- inscriptionarea datei sterilizarii

- depozitarea in compartimente speciale.

Rezidurile sunt depozitate in recipiente speciale si sunt ridicate doar de personalul autorizat al unei firme specializate in incinerarea lor.

Respectarea cu strictete a normelor de asepsie si antisepsie, precum si investitiile facute periodic, sunt o garantie a faptului ca in clinica noastra veti fi tratati, fara nici cel mai mic risc de a contacta boli transmisibile prin sange si saliva.

In cadrul tratamentului stomatologic se folosesc doar consumabile de unica folosinta (aspiratoare, bavete, aspiratoare bucale, masti, ace, pahare, etc), iar suprafetele de contact ( unitul dentar, lampa fotopolimerizabila, piesele de mana, spray-ul aer-apa, lampile) sunt curatate cu dezinfectant ultrarapid si ultraeficient dupa fiecare pacient.

Pentru a asigura un mediu steril optim pentru pacient, cabinetele noastre sunt dotate cu pardoseala din material antibacterian si antiseptic.

Folosirea celor mai bune substante de sterilizare, pastrarea si respectarea normelor complete de sterilizare, utilizarea consumabilelor de unica folosinta, reduce riscul de contaminare la zero.

4-0.jpg
4-1.jpg
4-2.jpg
4-3.jpg
4-4.jpg
4-5.jpg