Ortodontia este specialitatea medicinei dentare prin care sunt tratate diversele anomalii dento-maxilare (de la alinierea incorecta a dintilor, la malocluzii, rotatii dentare etc.). Pe langa o sanatate orala mai buna, printre avantajele tratamentului ortodontic se mai numara si aspectul estetic al dintilor, precum si o durata mai mare de viata a acestora. Practic, corectarea anomaliilor dentare prin acest tip de tratament duce la pastrarea sanatatii structurilor dentare, precum si stabilitatea in timp a acestora.

Ortodontia nu se adreseaza doar copiilor. Desi, in general, tratamentul ortodontic trebuie inceput in copilarie, in jurul varstei de 7 ani, sau cand copilul are intre 4-6 dinti, acesta se poate face la orice varsta. In functie de gravitatea problemei, aparatul dentar se poate purta intre cateva luni si 2 ani, cu vizite regulate la fiecare 2-6 saptamani.

Progresul tehnicii stomatologice ne permite sa corectam, fara durere, orice problema ortodontica, care poate afecta in timp sanatatea din?ilor, a gingiilor, a articula?iei temporo-mandibulare si integritatea tubului digestiv.

Ca tratamentul ortodontic sa aiba succes, noi credem ca stransa colaborare cu pacientul este esentiala. Il ajutam sa inteleaga care sunt avantajele tratamentului ortodontic si cat de importanta este igiena dentara in aceasta perioada.