Implanturile dentare sunt cea mai buna solutie pentru rezolvarea edentatiilor partiale sau totale, a anodontiei (lipsa genetica a unuia sau a mai multor dinti) pentru ca ele functioneaza si se simt exact ca dintii naturali.

Implantul dentar are forma unui surub realizat din titan sau, mai nou, din zirconiu, ce are functia unei radacini artificiale, care se integreaza in structura osoasa proprie a pacientului.

Implantul dentar este un tratament stomatologic modern, care se adreseaza oricarei persoane careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti. Specialistul in implantologie este cel care va stabili daca o persoana este candidat eligibil pentru un implant, printr-un set de radiografii si analize uzuale de sange.

Singurele contraindicatii sunt in cazul persoanelor cu:
- Dependenta de alcool, tutun;
- Dependenta de droguri;
- Bolnavii cardiaci;
- Reumatism articular acut;
- Bolnavii cu tare sanguine;
- Hipertensiune arteriala majora;
- Tulburari endocrine;
- Diabet insulino-dependent;
- Deficite imunitare;
- Bolnavi iradiati;
- Bolnavii cu neoplasme;
- Afectiuni psihotice;
- Igiena deficitara.

Interventia chirurgicala de inserare a implantului dentar poate dura in jur de o ora, timpul crescand proportional in functie de numarul de implanturi. Ulterior, dupa cateva ore, poate aparea un usor disconfort in zona operata, dupa ce trece efectul anesteziei.  Apoi urmeaza perioada de osteointegrare, intre 3 la 6 luni, dupa care bontul protetic este atasat. Din acest moment se poate trece la protezarea prin coroane, punti sau proteze dentare.

La o luna de la insertia lucrarii protetice, se realizeaza un control pentru a evalua starea tesuturilor si a implantului dentar, apoi controalele periodice din 3 in 3 luni.

IMPORTANT: Pentru ca fiecare pacient este unic, procesul de inserare a implanturilor dentare poate dura mai mult sau mai putin. De aceea, este foarte importanta vizita de profilaxie, prin care specialistul in implantologie va inspecta cavitatea bucala si va examina cu atentie rezultatul analizelor si a radiografiilor.

Acum poti manca si zambi cu incredere! Programeaza-ti o consultatie. Suntem aici sa te ajutam sa iti recapeti increderea in tine si sa obtii o dantura superba!