Extractia dentara este cel mai comun tratament de chirurgie dentara, care inspaimanta toti romanii din cauza faptului ca este considerata una dintre cele mai traumatice proceduri stomatologice. De fapt, acestea sunt doar niste mituri cauzate de lipsa de informare a oamenilor. Odata cu dezvoltarea stomatologiei moderne, durerea este cu totul indepartata, iar procesul de recuperare este mult mai putin traumatic, mai ales ca procedura se realizeaza sub anestezie locala.  

Anestezicele locale au scopul de a opri transmiterea de stimuli durerosi catre creier, iar unica senzatie, care se simte in timpul procedurii, va fi doar o usoara presiune si doar atunci cand medicul stomatolog manipuleaza diversele instrumente in zona cu pricina.

La Glamour Dental Clinic punem un foarte mare accent pe calitatea serviciilor pe care ti le oferim si, de aceea, dispunem de cea mai performanta aparatura stomatologica si de medici cu experienta, pentru ca tu sa iti recapeti confortul rapid dupa tratamentul de chirurgie dentara.Extractia dentara este stabilita de specialist

Inainte de a se stabili ca metoda terapeutica, extractia dentara, medicul specialist va inspecta cu atentie cavitatea bucala si va recomanda o radiografie panoramica, pentru a putea stabili cat mai exact diagnosticul si tratamentul de chirurgie dentara, care se impune.

Radiografia este principalul mijloc prin care se vede lungimea, forma si pozitia dintelui, iar pe baza celor indicate, va stabili gradul de dificultate a procedurii si pasii de chirurgie dentara.Cand se impune o extractie dentara

O astfel de procedura de chirurgie dentara se impune in urmatoarele cazuri:
1. Dinti sparti, fracturati, afectati de carii mari sau cu infectie – din cauza ca acestia nu mai pot fi salvati prin mijloacele stomatologiei moderne.
2. Dinti intr-un stadiu avansat de imbolnavire parodontala – daca acestia nu sunt extrasi la timp, din cauza infectiei locale, vor cadea oricum.
3. Dinti cu malpozitii sau nefunctionali – cum este cazul molarilor de minte, care pot irita obrazul sau a celor care nu ofera niciun beneficiu, pentru pastrarea indelungata a sanatatii orale pentru ceilalti dinti.
4. Dintii inclusi – cei care se gasesc in interiorul oaselor maxilare, dar care nu pot erupe intr-o pozitie normala.
5. Anumiti dinti, ca pregatire pentru un tratament ortodontic - atunci cand exista discrepante prea mari intre marimea dintilor si cea a maxilarelor, in scopul alinierii perfecte si a unui zambet frumos.

Extractia dentara chirurgicala este nedureroasa pentru ca, la Glamour Dental Clinic, avem grija sa iti oferim cele mai atraumatice proceduri, pentru ca tu sa iti reiei viata sociala imediat dupa procedura.

Mai mult, noi te vom sfatui care sunt pasii post-operatori, pe care trebuie sa ii parcurgi de la primele 24 de ore, pana la 7 zile. Reusita si vindecarea post tratament de chirurgie dentara depind, in foarte mare masura, de urmatoarele indicatii:

  • aplica o compresa sterila cu tifon 1-2 ore, pentru a evita sangerarea;
  • nu folosi apa de gura in primele 24 de ore;
  • nu clati cu ceai, apa sau alte lichide zona respectiva timp de 24 de ore;
  • mananca alimente usoare, la temperatura camerei si necondimentate;
  • nu consuma iaurt, lapte si alte produse lactate;
  • evita fumatul si alcoolul.