Zambetul joaca un rol foarte important in ceea ce tine de imaginea noastra si de increderea in propria persoana. insa, de cele mai multe ori, punem in balanta mai multe lucruri inainte de a ne alege medicul stomatolog. Iar in Bucuresti, un oras foarte mare si aglomerat, e cu atat mai greu sa iti gasesti o clinica stomatologica menita sa iti satisfaca nevoile ce tin de preventia dentara sau de rezolvarea unor probleme minore.

Conform unui studiu realizat de INS, 2 din 5 romani nu merg la medicul stomatolog de frica preturilor, apoi de cea a diagnosticului. si pentru ca gasirea unei clinici stomatologice in Bucuresti poate fi o adevarata aventura, iti oferim cateva sfaturi in alegerea unui medic stomatolog care sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea dentara.

Desi internetul, TV-ul sau ziarele abunda de informatii despre prevenirea, tratarea si rezolvarea eficienta a oricarei probleme dentare (cel mai modern tratament ramane cel pe baza de implant dentar), inca suntem indecisi unde este mai bine sa mergem. Pentru inceput, trebuie sa stii ca un stomatolog bun este cel care creeaza o relatie cu pacientul, in care exista incredere reciproca, ii explica acestuia concret diagnosticul si care va fi tratamentul, apoi la fiecare sedinta ii explica tehnicile si motivele pentru care le foloseste.


Daca si tu esti in cautarea unei clinici stomatologice care sa iti ofere servicii de calitate, tine cont de urmatoarele sfaturi:

  1. Experienta si specializarea medicului stomatolog spune multe despre el – important cand ajungi pe mana unui stomatolog este sa aiba foarte multa experienta, cat sa iti ofere incredere in dexteritatea lui. Ca sa fii sigur ca l-ai ales pe cel potrivit, intreaba-l cateva lucruri despre el: de cand profeseaza, cati pacienti a avut, daca a mai facut proceduri similare celor de care ai nevoie, etc.

  2. Tehnologia folosita – intr-o clinica stomatologica, aceasta joaca un rol foarte important pentru ca te ajuta sa iti revii mai repede, iar procedurile sa nu fie dureroase. In plus, aparatura folosita reprezinta o garantie a calitarii actului medical si maiestria medicului stomatolog. Iar odata cu dezvoltarea stomatologiei moderne, progresele sunt mult mai rapide, ceea ce se concretizeaza intr-un timp mai scurt petrecut in cabinet, fara durere si o durabilitate mai mare a tratamentului. O plomba bine facuta, spre exemplu, nu te poate tine doar cateva luni, ci ani de zile, iar timpul pentru aceasta sedinta de tratament, corect facut, este de 45 de minute minimum.

  3. Igiena, deosebit de importanta – felul in care arata cabinetul dentar spune multe despre medicul stomatolog, mai ales ca este un domeniu in care sterilizarea si igiena sunt deosebit de importante. Aici putem include nu doar curatenia din cabinet sau din sala de asteptare, cat si folosirea manusilor noi la fiecare pacient, masca, halat, truse de lucru sterilizate si ambalate individual, care se desfac in fata ta.

  4. Accesibilitatea clinicii dentare – multi dintre noi renuntam sa mergem la dentist sau sa ne continuam tratamentele tocmai pentru ca aceasta se afla departe de casa sau locul de munca. Insa sa stii ca nu este o idee prea buna. In timp, vei ajunge iar pe scaunul medicului stomatolog, poate cu probleme mult mai grave, si vei avea nevoie de chirurgie dentara sau chiar implant dentar.

  5. Timpul petrecut in sala de asteptare – respectarea programarilor reprezinta un alt factor important pe care trebuie sa il iei in calcul atunci cand alegi un stomatolog. Respectand programarile, de fapt, iti respecta timpul tau, denota ca este foarte bine organizat si dedicat fiecarui pacient in parte.

  6. Relatia cu pacientul se bazeaza pe incredere – orice tratament stomatologic de succes are la baza o relatie de incredere intre medic-pacient. De aceea, primul contact este foarte important pentru a vedea daca poti cladi o relatie cu medicul, daca iti creeaza o stare de confort, lipsita de emotii sau nu. Trebuie sa te simti confortabil, sa nu ai frica de stomatolog sau de anestezie.

  7. Timpul petrecut in cabinet – desi difera in functie de tratamentul ce urmeaza, este foarte important ca la sfarsitul sedintei sa ai suficient timp cat sa pui intrebari sau sa ceri sfaturi despre efectuarea unui periaj corect, cum se foloseste ata dentara, apa de gura sau dusul bucal si cat de importanta este igiena dentara pentru sanatatea intregului organism.

  8. Pretul corect – care trebuie sa reflecte atat calitatea actului medical, cat si materialele folosite. De aceea este bine sa nu pleci urechea la promotii-bomba, care pot ascunde lipsa de experienta sau calitatea indoielnica a materialelor stomatologice folosite. La fel de important este ca la inceputul colaborarii, medicul stomatolog sa iti explice, punctual, costurile asociate planului de tratament si diferitele optiuni de pret, in functie de materialele folosite.

  9. Referintele – un alt factor deosebit de important in alegerea unui stomatolog. Sa vizitezi site-ul clinicii dentare sau pagina de Facebook nu este suficient. Trebuie sa citesti review-uri ale pacientilor, sa intrebi printre cunoscuti daca au apelat la serviciile unei anumite clinici stomatologice, sa intri pe forumuri de discutii etc.

Acestea fiind prezentate, pe final iti spunem sa fii cu ochii-n patru cand alegi o clinica stomatologica.

La Glamour Dental Clinic, principala noastra preocupare si ambitie este zambetul sanatos si, de aceea, nu facem rabat la calitate. Te invitam la o consultatie de profilaxie sa stabilim cu exactitate ce e de facut pentru ca tu sa iti redobandesti surasul si increderea in tine.