Materialele de calitate achizitionate in permanenta, precum si investitiile periodice in aparatura de cea mai buna calitate asigura pacientului un tratament durabil, corect efectuat si lipsit total de durere. Aparatura folosita in cadrul interventiilor chirurgicale se adeseaza chiar si celor mai pretentiosi si tematori pacienti fiind atraumatica, timpul necesar vindecarii fiind cat mai scurt cu putinta. Tot pentru vindecare rapida putem crea in cabinet membrana din plasma bogata in trombocite. Prin recoltarea de sange si introducerea lui intr-o centrifuga speciala se activeaza plachetele sangvine ale pacientului pentru stimularea, regenerarea si accelerarea vindecarii tesuturilor. Doar membrana creata din sangele propriu poate fi 100% compatibila deoarece contine numerosi factori de crestere si celule ce sustin si stimuleaza vindecarea tesutului osos si a tesuturilor moi. Factorii de crestere sunt eliberati treptat, iar actiunea lor duce la o vindecare rapida care incepe inca din primele zile dupa interventia chirurgicala.

Acest tip de membrana utilizata in chirurgie poate fi folosita in amestec cu materialul de grefa osoasa pentru a stimula fixarea celulelor pe biomateriale sau pe suprafata de titan a implanturilor dentare. Implanturile dentare folosite de cabinetul de stomatologie Glamour Dental Clinic sunt doar cele de o calitate foarte buna pentru a fi usor de acceptat de catre tesuturile inconjuratoare implantului. Rezistenta unei lucrari dentare pe implanturi este strans legata de tesutul din imediata apropiere a implantului. Extractiile dentare efectuate in urma cu mult timp duc la unele transformari ale zonei, transformari ce constau in resorbtii osoase si migrari ale dintilor aflati in vecinatate, de aceea un implant dentar inserat la timp scuteste pacientul de interventii si de costuri suplimentare ulterioare.

Manevrele chirurgicale piezoelectrice, realizate in cabinetul nostru stomatologic, se efectueaza doar cu aparatul Piezosurgery ce utilizeaza microvibratiile ultrasonice pentru a taia structurile osoase fara a afecta tesuturile moi (nervi, vene, artere). Serul fiziologic alimentat continuu in plaga permite chirurgului o buna vizibilitate, iar pacientului ii activeza procesul de coagulare.

Taierea osului fara afectarea tesutului moale este esentiala in ridicarea membranei sinusale in cadrul interventiei de sinus lifting. Ansele aparatului au o forma si o structura adaptata pentru fiecare zona in parte putandu-se efectua incizii cu precizie maxima in apropierea structurilor anatomice sensibile.